Σπέτσες - P.S. site

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Σπέτσες

Οι Σπέτσες, το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού κόλπου, με τη μεγάλη ναυτική παράδοση, την πολυσήμαντη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα, προσφέρετε για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Το νησί αρωμάτων, χρωστά το σημερινό του όνομα στους Ενετούς οι οποίοι το ονόμασαν Isola di Spezzie, που σημαίνει μυροβόλο νησί, λόγο των πολλών αρωματικών φυτών του. Κατά την αρχαιότητα το νησί ονομάζονταν Πυτιούσα που σημαίνει πευκόφυτος. 

Η δοξασμένη πατρίδα της Μπουμπουλίνας, οι Σπέτσες, έχουν να επιδείξουν μια λαμπρή ιστορική διαδρομή. Η προσφορά του νησιού στην Ελληνική επανάσταση, υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική. 
Η οικονομική ευημερία που γνώρισε το νησί κατά τον 17ο με 19ο αιώνα αποτυπώνεται στα αρχοντικά των καπεταναίων, που με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους έχουν στιγματίσει τη φυσιογνωμία της πόλης και αποτελούν μοναδικά στολίδια της. 

Οι Σπέτσες βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο του Σαρωνικού κόλπου και στην είσοδο του Αργολικού. Περιβάλλεται από τα μικρά, γραφικά νησάκια: Σπετσοπούλα, Μικρό Μπούρμπουλο και Άγιος Γιάννης. 
Λόγο της κοντινής τους απόστασης από την Αθήνα από την οποία απέχουν μόλις δύο ώρες και της τακτικής τους σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά αποτελούν ένα από τους δημοφιλής ταξιδιωτικούς προορισμούς Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. 

Οι τουριστικές υποδομές του νησιού ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στις Σπέτσες λειτουργούν ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια με όλες τις ανέσεις. Στις ταβέρνες του νησιού θα δοκιμάσετε εκλεκτές συνταγές, ενώ για τη νυχτερινή σας διασκέδαση λειτουργούν μπαράκια με ελληνική και ξένη μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου